Een walnotenboom kopen?

19mrt - door pm-admin - 0 - Over Tuincentrum

Als u plannen heeft om een boom te kopen voor in uw tuin, overweeg dan een walnotenboom te kopen. Met een walnotenboom koopt u een boom die met de jaren aan uitstraling wint en elke tuin mooier maakt. Houd er wel rekening mee dat een walnotenboom kopen wel in moet houden dat u voldoende ruimte in uw tuin heeft. De gemiddelde walnotenboom kan namelijk erg groot worden. De walnotenboom is overigens een vertrouwd gezicht in ons land geworden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de boom zo goed als onderhoudsvrij is. U hoeft de boom slechts eens in de zoveel tijd te snoeien.

Een walnotenboom kopen? Zorg wel voor voldoende ruimte

Een walnotenboom kopen is hetzelfde als een okkernoot kopen. Okkerboom is een andere benaming voor deze boom. De boom geeft in beginsel gemakkelijk vruchten af en heeft zoals gezegd wel de nodige ruimte nodig. De kleinste exemplaren worden toch al snel vier meter hoog, gemiddeld genomen kunt u echter uitgaan van een hoogte van wel zeven meter. Pas na enkele jaren produceert de walnotenboom de eerste vruchten. Een jonge walnotenboom kopen betekent dus dat u wel even geduld moet hebben voor u walnoten in uw tuin heeft liggen.

De walnotenboom is amper gevoelig voor ziektes

Idealiter gaat u een walnotenboom kopen en plaatst u die in uw tuin in een omgeving die zon tot half volle schaduw biedt. De bodem is vrij belangrijk voor de groei van de boom. Houd de zuurgraad in de gaten en plant de boom bij voorkeur in kalkrijke grond. Een walnotenboom kopen is een goed idee, temeer daar de walnotenboom niet erg gevoelig is voor ziektes. Iets waar andere bomen nogal eens last van willen hebben. Koop bij voorkeur een wat jongere boom. Bewezen is namelijk dat een oude walnotenboom kopen een risico is, omdat deze wat oudere bomen minder gemakkelijk aanslaan. Kies als er niet direct een andere walnotenboom in de buurt is bij voorkeur voor een zelfbestuiver.

Vogels nestelen graag in de boom, muggen houd je prima op afstand

Er zijn genoeg redenen om een walnotenboom te kopen. De boom heeft immers een prachtige uitstraling. De walnotenboom wordt vrij dik en ziet er zeker op latere leeftijd prachtig of zeg maar gerust indrukwekkend uit. De boom kan wel aantrekkingskracht hebben op vogels die nou eenmaal groot in de walnotenboom nestelen. Voordeel van een walnotenboom kopen is dat het insecten en dus ook die hinderlijke muggen op afstand weet te houden. Op de een of andere manier hebben muggen een hartgrondige hekel aan de walnotenboom.

Onderhoud is amper nodig, snoei alleen de grote takken een keer weg

Een jonge walnotenboom kopen is iets prachtigs, zeker omdat u de boom gaandeweg de jaren ziet groeien. U zult versteld staan hoe wonderlijk die groei gaat en hoe een zo klein plantje uitgroeit tot een boom van indrukwekkende afmetingen. U hoeft amper iets te doen aan de boom. Ziet u dat de takken te groot worden, dan kunt u besluiten te gaan snoeien. Een must is dit niet, zeker als er loze ruimte rondom de boom is. Verder heeft u geen omkijken naar de walnotenboom.

Pas vanaf tien jaar werpt de boom walnoten in je tuin

En dus geniet u straks niet alleen van de karaktervolle boom, maar kunt u ook walnoten eten.  U moet dan overigens wel even geduld hebben, want doorgaans begint de boom pas met het werpen van noten als sprake is van een leeftijd van de walnotenboom van tenminste tien jaar. Op naar de walnotenboom kwekerij dus!