Meubels in je tuin? Hier moet je op letten!

8mei - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder meubels. Je wilt tenslotte van je tuin kunnen genieten als het lekker weer is. Goede tuinmeubels geven jouw tuin functionaliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Maar wat voor soort tuinmeubels zijn er zoal? En waar moet je op letten? Wij hebben de belangrijkste tuinmeubels voor je op een rijtje gezet!

Een eetset

Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, een eetset mag uiteraard niet ontbreken. Niet iedere eetset is echter hetzelfde. Je hebt uiteraard verschillende kleuren, vormen en maten, maar ook verschillende materialen. Verdiep je dus in de voor- en nadelen van de verschillende materialen. Veel gebruikte materialen zijn onder meer hout, aluminium en ‘wicker’. Wicker is een kunststof dat wordt gevlochten. Het is erg licht, sterk en makkelijk schoon te maken. Ook is wicker bestand tegen weersomstandigheden. Ideaal dus voor tuinmeubels! Naast een complete tuinset, kun je er ook voor kiezen losse tuintafels en stoelen te kopen.

Een loungeset

Een eetset is dus een must. Echter hebben de meeste tuinen naast een eetset ook een loungeset! De stoelen en tafels van een eetset zijn namelijk gemaakt om aan te eten, niet om in te relaxen. Loungesets zijn hier wel geschikt voor. Deze zijn vaak een stuk lager, breder en comfortabeler. Zo kun je vaak ook lekker liggen in een loungeset!

Wederom geldt dat er tuinsets zijn in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Er is dus altijd wel een loungeset te vinden die matcht met jouw tuindesign!

Een lounge dining set; het beste van beide werelden!

Heb je weinig ruimte in je tuin, en kun je niet kiezen tussen een eetset en een loungeset? Dan is een “lounge dining set” misschien wel wat voor jou. Dit is namelijk een combinatie! Zo heeft deze een zithoogte waarbij je zowel kunt eten als kunt loungen. Een erg praktische en originele oplossing dus, die naast ruimte ook weer geld bespaard!

Waar koop je ze?

De mooiste eetsets, loungesets en lounge dining sets haal je bij Warentuin! Daarnaast verkopen zij ook verschillende andere tuinartikelen, zoals BBQ’s, planten en tuinkunst.