Maak je tuin klaar voor de zomer

8mei - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Het mooie weer komt er weer aan. Gedurende de huidige COVID-19 situatie zul je waarschijnlijk ook meer tijd in je tuin doorbrengen dan je andere zomers doet. Hierdoor is het dus wel belangrijk om je tuin volledig zomerklaar te maken. Kwekerij de Groot geeft in dit artikel een aantal tips.

Maak de tuin schoon

In de winter heeft je tuin behoorlijk wat te verduren gehad. Dit zal ook de nodige sporen achtergelaten hebben. Denk hierbij alleen al aan al de bladeren die zich in je tuin bevinden. Dus pak de groene bak en verwijder alle takjes en bladeren die je tegenkomt. Zijn er ook nog planten die de winter niet overleefd hebben of zijn er kapotte vazen? Dan kun je deze ook direct verwijderen. Als de tuin is opgeruimd kun je de hogedrukreiniger erbij pakken. Vaak zie je dat ook de tegels erg vies zijn en ook het nodige onkruid tussen de terrastegels zit. Zodra de groene aanslag verdwenen is kun je tuin weer helemaal zomerklaar maken.

Tuin opnieuw inrichten

Nu je tuin weer helemaal schoon is en opgeruimd is zal deze voorzien moeten worden van nieuwe planten. Voordat je deze gaat shoppen is het dus ook belangrijk af te vragen wat je precies in je tuin wilt hebben staan. Hierbij is het ook belangrijk direct rekening te houden met het onderhoud wat bij deze nieuwe planten komt kijken. Naast het inrichten van je tuin met de juiste planten is het ook belangrijk om te kijken naar de rest van het interieur. Wanneer je de komende periode vaker in de tuin zult plaatsvinden is het misschien ook een idee om een nieuwe loungeset te kopen.

Onderhouden van de tuin

Heb je eindelijk de tuin kunnen inrichten naar jouw wensen? Dan is het belangrijk om de tuin gedurende zomer ook nog eens zo te houden. Hiervoor is dus het juiste onderhoud nodig. Door het goede weer zal ook het nodige onkruid zijn weg terugvinden, maar zullen ook je planten regelmatig het nodige water nodig hebben om te leven.