Het kiezen van een hangstoel

22sep - door pm-admin - 0 - Over Tuin

De hangstoel is niet zomaar een stoel, maar meer een combinatie van de hangmat en een normale luie stoel. In een hangmat kun je heerlijk gaan liggen als je even wilt ontspannen. Met een hangmat zweef je als het ware in de lucht. De hangstoel heeft hier dus veel van weg. Het grote verschil is dat je in de hangstoel ook rechtop kunt gaan zitten. Dat betekent overigens niet dat je in de hangstoel niet net zo lekker kunt wegdommelen als in de hangmat. Je kunt je vast en zeker voorstellen dat dit type stoel ontzettend comfortabel is.

De hangstoel voor in de tuin

Je kunt deze stoelen opdelen in hangstoelen voor buiten en hangstoelen voor binnen. De stoel voor buiten is beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Om die reden is het belangrijk dat je ook echt een stoel koopt die geschikt is om buiten te plaatsen als je een stoel in de tuin wilt. Andersom kun je een stoel voor buiten wél binnen plaatsen, maar oogt dat vaak iets minder mooi. Het is dus verstandig om voor een hangstoel te kiezen die goed op jouw doel aansluit. Een hangstoel in de tuin is ideaal, omdat je zo het perfecte plekje creëert om heerlijk te genieten van het uitzicht. Vooral bij lekker weer is het heerlijk om even in deze stoel te zitten of te liggen.

De prijs speelt ook een rol bij het kiezen

Uiteraard houd je bij het kiezen van de juiste hangstoel ook rekening met de prijs. Voor een mooie stoel heb je niet per se een groot budget nodig. Wél is de prijs sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zijn de stoelen voor buiten of voor binnen? En welk materiaal is er gebruikt voor de stoelen? Bovendien heeft ook het merk invloed op de prijs, evenals de aanbieder bij wie je de stoel haalt. Houd er rekening mee dat je van de goedkoopste stoelen niet altijd de beste kwaliteit kunt verwachten. Andersom hoeft de duurste stoel ook niet altijd de beste stoel te zijn. De juiste stoel kies je dus niet alleen aan de hand van de prijs, maar ook op basis van diverse andere factoren. Kijk bijvoorbeeld ook naar het comfort gehalte, de uitstraling en de betrouwbaarheid van de aanbieder.

Bekijk hangstoelen uit verschillende prijsklassen bij Marañon!

Hoe je de stoel ophangt

Kies je voor dit type stoel, dan zul je de stoel ook moeten ophangen. Dat is immers wat deze stoel zo speciaal maakt! Alleen hoe hang je die stoel dan precies op? Dat is relatief eenvoudig als je een hangstoel met standaard koopt! In dat geval hoef je zelf weinig te doen, behalve eventueel de stappen in het instructieboekje volgen. Wordt de stoel niet inclusief standaard geleverd, dan zul je die los moeten kopen of een andere constructie moeten bedenken. In dat geval wordt het iets lastiger, maar als je een beetje handig bent, dan stelt ook dit weinig voor. Mocht je twee linkerhanden kopen, dan is een stoel met standaard de logische keuze. Ook dit kun je dus meenemen bij het kiezen van de juiste stoel.