3 tips voor een vijver in de tuin

23mei - door pm-admin - 0 - Over Tuin

Veel mensen zijn gezegend met een mooie achtertuin, maar weten niet zo goed hoe zij deze ruimte het beste kunnen benutten. Sommige mensen kiezen er daarom voor om een vijver in hun achtertuin te laten plaatsen. Deze kan zo groot als zij zelf willen, want er kan zelfs een zwemvijver van gemaakt worden in het uiterste geval. Er is ontzettend veel mogelijk, dus het kan een goed idee zijn om je eens te laten adviseren en zo te kijken wat er allemaal mogelijk is voor jouw situatie.

Aanleg vijver

Wanneer je de plannen hebt gemaakt en het tijd is voor het aanleggen van de vijver, ga je beginnen met graven van een gat voor jouw vijver. Vervolgens kun je kiezen om er een soort grote kunststof bak in te leggen of om voor vijverfolie te gaan, dat laatste geeft een natuurlijker effect en is daarom een absolute tip. Zorg er bij het aanbrengen van de folie wel voor dat je het niet te strak trekt, omdat het water ook ruimte nodig heeft en het verder zal gaan vormen. Vervolgens laat je het nog een week rusten met het water erin, zodat het mooi gevormd wordt en je vervolgens verder kunt met het plaatsen van planten en het toevoegen van eventuele dieren in het water.

Onderhoud vijver

Ook niet geheel onbelangrijk is het onderhoud aan de vijver, je wil tenslotte wel dat het er mooi uitziet en dat het water ook mooi helder blijft. Hierbij kun je met een aantal dingen rekening houden. Zo is het belangrijk dat je eventuele bladeren van bloemen, bomen of planten tijdig uit je vijver haalt en deze er niet eindeloos in laat drijven, deze zijn namelijk niet bevorderlijk voor het milieu in jouw vijver en je wil deze natuurlijk niet verstoord hebben. Voor de kwaliteit van het water in jouw vijver is het goed om er zo af en toe wat kraanwater in te gooien, omdat dit harder water is dan de regen die natuurlijk normaalgesproken in jouw vijver drupt.